Hoe stemchat inschakelen in Roblox: Stap-voor-stap handleiding (2024)

Roblox is een populair online platform waarmee gebruikers spellen kunnen maken en spelen. Het platform biedt verschillende communicatiemiddelen zoals tekstchat en berichten, maar een functie die veel spelers handig vinden, is voicechat. In deze stap-voor-stap handleiding laten we je zien hoe je voice chat inschakelt in Roblox.

Stap 1: Update je Roblox-client

Inhoudsopgave

De eerste stap is ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van de Roblox-client gebruikt. Voicechat is een relatief nieuwe functie, dus het is belangrijk dat je de nieuwste versie geïnstalleerd hebt om er toegang toe te hebben. Je kunt controleren op updates door de Roblox-client te starten en naar het instellingenmenu te gaan.

Stap 2: voicechat inschakelen in de instellingen

Zodra je je Roblox-client hebt bijgewerkt, kun je voicechat inschakelen. Om dit te doen, ga je naar het instellingenmenu en zoek je naar de optie voice chat. Deze kan zich bevinden onder de privacy-instellingen of de communicatie-instellingen. Schakel voicechat in door de schakelaar op “aan” te zetten.

Stap 3: Test uw stemchat

Na het inschakelen van voicechat is het belangrijk om te testen of het goed werkt. Doe mee aan een game of maak een privéserver met vrienden en probeer de voicechatfunctie te gebruiken. Zorg ervoor dat uw microfoon goed is ingesteld en dat u andere spelers kunt horen en met hen kunt communiceren. Als u problemen ondervindt, moet u mogelijk uw microfoon oplossen of uw internetverbinding controleren.

Stap 4: Stemchatinstellingen aanpassen

Roblox biedt verschillende instellingen voor voicechat die je kunt aanpassen aan je voorkeuren. Deze instellingen omvatten het aanpassen van het volume van je microfoon en luidsprekers, het dempen van specifieke spelers of het volledig uitschakelen van voicechat. Verken het instellingenmenu om deze opties te vinden en de nodige aanpassingen te maken.

Opmerking: Stemchat in Roblox is onderworpen aan bepaalde regels en richtlijnen van het platform. Zorg ervoor dat je deze regels volgt en voicechat op verantwoorde wijze gebruikt. Het is belangrijk om andere spelers te respecteren en een positieve en veilige spelomgeving te behouden.*

Door deze stappen te volgen, kun je voicechat gemakkelijk inschakelen in Roblox en je spelervaring verbeteren. Geniet van het communiceren met medespelers en het coördineren van strategieën in real-time met behulp van deze handige functie!

Stemchat inschakelen in Roblox

In Roblox stelt voicechat spelers in staat om met elkaar te communiceren via hun microfoons, wat een extra niveau van interactiviteit toevoegt aan de spelervaring. Het inschakelen van voicechat in Roblox is een eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden uitgevoerd:

 1. Open het Roblox-spel waarin je voicechat wilt inschakelen.
 2. Klik op de optie “Instellingen”, meestal weergegeven door een tandwielpictogram, in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Zoek in het instellingenmenu het tabblad “Privacy” en klik erop.
 4. Scroll naar beneden totdat je het gedeelte “Stemchat” vindt.
 5. Zet de schakelaar om voicechat in te schakelen. U kunt ook het volume aanpassen of bepaalde spelers dempen.
 6. Sla uw instellingen op en verlaat het menu.

Zodra voicechat is ingeschakeld, kun je met andere spelers communiceren via je microfoon. Denk eraan respectvol te zijn en de richtlijnen van de Roblox-gemeenschap te volgen als je voicechat gebruikt.

Lees ook: Leer de beste tips en trucs om vals te spelen in Pokemon Go

Het is belangrijk om te weten dat niet alle Roblox-spellen voicechat hebben ingeschakeld, omdat het aan de individuele spelontwikkelaars is om deze functie te implementeren. Bovendien is voicechat niet altijd beschikbaar op bepaalde platforms of apparaten.

Nu je weet hoe je voicechat kunt inschakelen in Roblox, kun je genieten van een meer meeslepende spelervaring door in realtime te communiceren met je medespelers.

Stap 1: Open Roblox-instellingen

Om voicechat in Roblox in te schakelen, moet je het instellingenmenu openen. Zo doe je dat:

 1. Open de Roblox-applicatie op je apparaat.
 2. Log in op je Roblox account als je dat nog niet hebt gedaan.
 3. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit opent het instellingenmenu van Roblox.

Aanwijzing: Als je de Roblox website op een computer gebruikt, kun je de instellingen openen door op de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek van het scherm te klikken en vervolgens op het tandwielpictogram.

Roblox instellingen icoon ** Roblox instellingen menu

Zodra je het instellingenmenu van Roblox hebt geopend, kun je doorgaan naar de volgende stap om voicechat in Roblox in te schakelen.

Lees ook: Glow Berries vinden en kweken in Minecraft - De ultieme gids

Stap 2: Navigeer naar het tabblad Privacy

Zodra je bent ingelogd op je Roblox account, volg je deze stappen om naar het Privacy tabblad te gaan:

 1. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Hiermee open je het menu Instellingen.
 2. Klik in het menu Instellingen op de optie “Instellingen”.
 3. Aan de linkerkant van het scherm zie je verschillende tabbladen. Klik op het tabblad “Privacy” om de privacy-instellingen te openen.

Door deze stappen te volgen, krijg je toegang tot de Privacy Tab in Roblox en kun je verder gaan met het inschakelen van de voice chat functie.

Stap 3: Stemchat inschakelen

Volg deze stappen om voicechat in Roblox in te schakelen:

 1. Open Roblox op je apparaat en log in op je account.
 2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om het instellingenmenu te openen.
 3. Selecteer in het instellingenmenu “Instellingen” om de Roblox instellingen te openen.
 4. Klik in het instellingenmenu op het tabblad “Privacy”.
 5. Scroll naar beneden naar de sectie “Wie kan met mij chatten in de app”.
 6. Klik op het vervolgkeuzemenu naast “Stemchat” en selecteer de gewenste optie:
 7. Alle vrienden: Hiermee kun je spraakchatten met al je Roblox-vrienden.
 8. No One: Hiermee wordt voicechat volledig uitgeschakeld.
 9. Vrienden: Hiermee is voicechat alleen mogelijk met uw goedgekeurde Roblox-vrienden.
 10. Volgers: Hiermee is voicechat mogelijk met je Roblox-volgers.
 11. Nadat je de gewenste optie hebt geselecteerd, klik je op de knop “Bijwerken” om de wijzigingen op te slaan.
 12. Start de Roblox-app opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.
 13. Je hebt voice chat nu met succes ingeschakeld in Roblox.

Hoe krijg ik voice chat in Roblox

Om voicechat in Roblox in te schakelen, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Update Roblox: Zorg ervoor dat je de laatste versie van Roblox op je apparaat hebt geïnstalleerd. Voicechat is mogelijk niet beschikbaar in oudere versies.
 2. Voeg je aan bij een spel: Ga een spel binnen of maak je eigen Roblox spel. Het is belangrijk om te weten dat niet alle spellen in Roblox voicechat ondersteunen.
 3. Controleer de spelinstellingen: Zodra je in een Roblox spel bent, ga je naar de spelinstellingen of het optiemenu. Zoek naar een optie met betrekking tot voice chat of audio-instellingen.
 4. Stemchat inschakelen: Als er een optie is voor stemchat of audio-instellingen, zorg er dan voor dat je die inschakelt. Hierdoor kun je met andere spelers communiceren via spraak in plaats van alleen via tekstchat.
 5. Test stemchat: Nadat je stemchat hebt ingeschakeld, kun je het testen door lid te worden van een stemchatkanaal of door met andere spelers in het spel te praten. Als alles correct is ingesteld, moet je kunnen praten en luisteren naar andere spelers via voicechat.

Houd er rekening mee dat voicechat enkele beperkingen en restricties kan hebben, afhankelijk van het spel en het Roblox-platform. Sommige spellen hebben leeftijdsbeperkingen voor voicechat of specifieke regels voor het gebruik ervan. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de servicevoorwaarden van de game en de communityrichtlijnen om een positieve en respectvolle ervaring voor iedereen te garanderen.

FAQ:

Kan ik voicechat gebruiken in Roblox?

Ja, je kunt voicechat gebruiken in Roblox. Het platform biedt een voicechatfunctie in het spel waarmee u met andere spelers kunt communiceren via uw microfoon.

Heb ik een microfoon nodig om voicechat in Roblox te gebruiken?

Ja, u hebt een microfoon nodig om voicechat in Roblox te gebruiken. De stemchatfunctie vertrouwt op uw microfoon om uw stem over te brengen naar andere spelers.

Is stemchat beschikbaar op alle platforms?

Ja, voicechat is beschikbaar op alle platforms die Roblox ondersteunen, waaronder Windows, macOS, Xbox One, Android en iOS. Houd er echter rekening mee dat voicechat andere instellingen en vereisten kan hebben, afhankelijk van het platform dat je gebruikt.

Zijn er leeftijdsbeperkingen voor het gebruik van voicechat in Roblox?

Ja, er zijn leeftijdsbeperkingen voor het gebruik van voicechat in Roblox. Het platform heeft bepaalde richtlijnen en beperkingen om de veiligheid en privacy van de gebruikers te garanderen, vooral van jongere spelers. De specifieke leeftijdsbeperkingen kunnen variëren afhankelijk van je regio en het platform dat je gebruikt. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de regels en richtlijnen van Roblox om een veilige en plezierige ervaring te garanderen.

Zie ook:

 • Baggeroverzicht: De ultieme gids voor het kiezen van de beste baggeruitrusting
 • Welke banen moet je spelen in Mobile Legends? Ontdek het nu!
 • Hoe krijg je sterrenkracht in Brawl Stars: De essentiële gids
 • MultiVersus eindigt op een zure noot, maar is van plan te herleven in 2024
 • Temtem Review: Een uitgebreide blik op de langverwachte MMO Pokemon-achtige game
 • Waarom het najagen van RAM-snelheid voor gamen op AMD of Intel geldverspilling is
 • Hoe vind je Giovanni Pokemon Go: een stap-voor-stap handleiding?
Hoe stemchat inschakelen in Roblox: Stap-voor-stap handleiding (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6381

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.