Hoe stemchat inschakelen in Roblox: Een stap-voor-stap handleiding (2024)

Roblox is een populair online spelplatform waarmee spelers spellen kunnen maken en spelen die door andere gebruikers zijn gemaakt. Een van de meest opwindende functies van Roblox is voicechat, waarmee spelers in realtime met elkaar kunnen communiceren met behulp van hun stem. Voicechat voegt een nieuw niveau van onderdompeling en interactie toe aan de Roblox-ervaring, waardoor het leuker en boeiender wordt voor spelers. In deze stap-voor-stap handleiding laten we je zien hoe je voicechat kunt inschakelen in Roblox, zodat je kunt beginnen met chatten met je vrienden terwijl je je favoriete spellen speelt.

Zorg er eerst voor dat je een actieve Roblox account hebt en ingelogd bent op de Roblox website. Zodra je bent ingelogd, navigeer je naar de instellingenpagina door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken. In het instellingenmenu vind je een sectie genaamd “Privacy”, die verschillende privacy-gerelateerde opties bevat. Scroll naar beneden totdat je de optie “Stemchat” ziet en klik erop om de instellingen voor stemchat te openen.

Inhoudsopgave

Op de pagina met spraakchatinstellingen ziet u een schakelaar waarmee u spraakchat kunt in- of uitschakelen. Stemchat is standaard uitgeschakeld voor gebruikers die jonger zijn dan 13. Als je ouder bent dan 13 en stemchat wilt inschakelen, zet je de schakelaar gewoon op “Aan”. Houd er rekening mee dat als je voicechat inschakelt, je andere spelers kunt horen en met ze kunt praten via voicechat, dus zorg ervoor dat je je comfortabel voelt met dat niveau van interactie.

Zodra je voicechat hebt ingeschakeld, kun je je voicechatervaring aanpassen door het volumeniveau aan te passen en de in- en uitvoerapparaten voor je microfoon en luidsprekers te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde spelers te dempen als je hun stemmen liever niet hoort. Deze opties zijn te vinden op dezelfde pagina met spraakchatinstellingen.

Dus daar heb je het - een stap-voor-stap handleiding over hoe je voice chat in Roblox kunt inschakelen. Nu kun je genieten van een meer meeslepende en interactieve spelervaring door met je vrienden en medespelers te praten terwijl je Roblox-spellen speelt. Vergeet niet om voicechat verantwoordelijk te gebruiken en de regels en richtlijnen van de Roblox-gemeenschap te respecteren. Veel plezier met gamen!

Hoe voicechat inschakelen in Roblox: Een stap-voor-stap handleiding

In Roblox kunnen spelers via voicechat met elkaar communiceren met behulp van hun microfoon. Deze functie is vooral handig voor teamspellen of om gezellig met andere spelers te praten. Het inschakelen van voicechat in Roblox is een eenvoudig proces dat in een paar eenvoudige stappen kan worden uitgevoerd.

 1. Start Roblox: Open de Roblox-applicatie op je apparaat en meld je aan bij je account.
 2. Toegang tot de instellingen: Zodra je bent ingelogd, klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om naar het instellingenmenu te gaan.
 3. Spraakchat inschakelen: Navigeer in het instellingenmenu naar het tabblad “Privacy”. Onder het gedeelte “Communicatie” vindt u de optie om spraakchat in te schakelen. Klik op de tuimelschakelaar om deze in te schakelen.
 4. Instellingen stemchat aanpassen: Als u de instellingen van de stemchat wilt aanpassen, kunt u dit doen door op de knop “Instellingen stemchat” te klikken. Hier kunt u het volume, de microfoongevoeligheid en andere audiogerelateerde opties aanpassen.
 5. Aan een spel deelnemen: Zodra je voicechat hebt ingeschakeld, kun je deelnemen aan een spel in Roblox dat deze functie ondersteunt. Zorg ervoor dat je controleert of het spel waar je lid van wordt voice chat ondersteunt.
 6. Stemchat gebruiken: Tijdens het spelen kun je stemchat gebruiken door op de toegewezen toets of knop te drukken. Spreek in je microfoon om te communiceren met andere spelers die voicechat ook hebben ingeschakeld.

Het is belangrijk op te merken dat voicechat in Roblox onderworpen is aan bepaalde regels en richtlijnen om een veilige en plezierige ervaring voor alle spelers te garanderen. Zorg ervoor dat je de Servicevoorwaarden en de Communityrichtlijnen van Roblox kent voordat je voicechat gebruikt.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je voicechat gemakkelijk inschakelen in Roblox en beginnen te communiceren met andere spelers met behulp van je microfoon.

Lees ook: Hoe Galarian Zapdos te vangen in Pokémon Go: Tips en Strategieën

De Roblox-instellingen openen

Om voicechat in Roblox in te schakelen, moet je het instellingenmenu openen. Zo doe je dat:

 1. Open de Roblox-applicatie op je apparaat.
 2. Log in op je Roblox account.
 3. Zodra je bent ingelogd, klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit opent het menu Instellingen.
 4. Navigeer in het menu Instellingen naar het tabblad “Privacy”. Hier kun je verschillende privacy-instellingen voor je Roblox-account aanpassen.
 5. Scroll naar beneden om de sectie “Wie kan met mij chatten in de app?” te vinden. Deze instelling bepaalt wie je berichten kan sturen en met je kan communiceren in-game.
 6. Om voicechat in te schakelen, selecteert u de optie waarmee iedereen of vrienden met u kunnen chatten. Houd er rekening mee dat als je voicechat met iedereen inschakelt, je mogelijk wordt blootgesteld aan gesprekken van onbekende spelers.
 7. Zodra je de gewenste optie hebt geselecteerd, klik je op de knop “Opslaan” om de wijzigingen toe te passen.

Nu je de Roblox-instellingen hebt geopend en voicechat hebt ingeschakeld, kun je met andere spelers communiceren met je stem terwijl je games speelt op het platform.

Stemchatfunctie inschakelen

Met de voicechatfunctie in Roblox kunnen spelers met elkaar communiceren door hun stem te gebruiken in plaats van berichten te typen. Het inschakelen van voicechat kan de spelervaring verbeteren en het gemakkelijker maken om te coördineren met teamgenoten of te chatten met vrienden. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding over hoe je de stemchatfunctie in Roblox inschakelt:

 1. Start Roblox: Open de Roblox-applicatie op je apparaat en log in op je account.
 2. Ga naar Instellingen: Klik op het startscherm van Roblox op het pictogram “Instellingen” in de rechterbovenhoek van de pagina.
 3. Open Privacy-instellingen: Klik in het menu Instellingen op het tabblad “Privacy”.
 4. Stemchatinstellingen aanpassen: Scroll onder het tabblad Privacy naar beneden totdat je het gedeelte “Stemchat” vindt.
 5. Stemchat inschakelen: Zet de schakelaar op “Aan” om spraakchat in te schakelen.
 6. Wijzigingen bevestigen: Er verschijnt een prompt waarin u wordt gevraagd de wijzigingen te bevestigen. Klik op “Stemchat inschakelen” om te bevestigen.
 7. Volume stemchat aanpassen: Indien gewenst kunt u het volume van de stemchat aanpassen met de schuifregelaar onder de tuimelschakelaar.
 8. Wijzigingen opslaan: Zodra je de gewenste aanpassingen hebt gemaakt, klik je op de knop “Opslaan” om de wijzigingen toe te passen.

Na het volgen van deze stappen is voicechat ingeschakeld in je Roblox-account. Je kunt nu tijdens het spelen met andere spelers communiceren via voicechat. Het is belangrijk op te merken dat voicechat alleen beschikbaar is in bepaalde games en onderhevig kan zijn aan extra beperkingen of restricties ingesteld door de game-ontwikkelaars.

Lees ook: Stap-voor-stap handleiding voor het temmen van een Giganotosarus in Ark: Survival Evolved

Stemchat testen en problemen oplossen

Zodra je voice chat hebt ingeschakeld in Roblox, is het belangrijk om het te testen om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om voice chat te testen en problemen op te lossen:

 1. Controleer je audio-instellingen: Voordat je voice chat test, moet je ervoor zorgen dat je audio-instellingen correct zijn geconfigureerd. Open de Roblox-instellingen, ga naar het tabblad “Audio” en zorg ervoor dat je microfoon is geselecteerd als invoerapparaat.
 2. Ga naar een spel met voicechat: Ga naar een Roblox-spel waarbij voicechat is ingeschakeld. Zoek naar spellen met een microfoonpictogram of een functie voor spraakchat in de spelbeschrijving.
 3. Begin een gesprek: Zodra je in het spel met voicechat bent, zoek andere spelers en begin een gesprek. Spreek duidelijk in je microfoon en luister of je de stemmen van andere spelers kunt horen.
 4. Test de push-to-talk-functie: Als het spel een push-to-talk-functie heeft, controleer dan of deze is ingeschakeld. Houd de aangewezen push-to-talk-toets of -knop ingedrukt terwijl je spreekt en laat hem los wanneer je klaar bent. Controleer of je stem wordt doorgegeven aan andere spelers wanneer je op de push-to-talk-toets drukt.
 5. Het volume van je microfoon aanpassen: Als andere spelers je stem moeilijk kunnen horen of als je stem te luid is, moet je misschien het microfoonvolume aanpassen. Ga naar je audio-instellingen en pas het microfoonvolume aan tot het op het juiste niveau staat.
 6. Controleer op microfoonproblemen: Als je andere spelers nog steeds niet kunt horen of als zij jou niet kunnen horen, zijn er mogelijk problemen met je microfoon. Zorg ervoor dat je microfoon goed is aangesloten op je computer en dat hij goed werkt. Je kunt ook een andere microfoon proberen om te zien of het probleem zich blijft voordoen.

Als je problemen ondervindt met voicechat in Roblox, kun je de bovenstaande stappen voor probleemoplossing proberen. Daarnaast kun je contact opnemen met de spelontwikkelaar of Roblox support voor verdere hulp.

FAQ:

Waarom hoor ik geen voicechat in Roblox?

Als je de voicechat in Roblox niet kunt horen, zijn er een paar mogelijke redenen. Controleer eerst of het geluid van je apparaat niet gedempt of zachter staat. Controleer daarnaast je Roblox-instellingen om er zeker van te zijn dat voicechat is ingeschakeld. Als het dan nog steeds niet werkt, kan er een probleem zijn met je internetverbinding of met de Roblox-servers.

Kan ik voicechat op mobiele apparaten gebruiken?

Ja, u kunt voicechat gebruiken op mobiele apparaten in Roblox. Het proces om voicechat in te schakelen is vergelijkbaar met dat van de desktopversie. Open de Roblox-app op je mobiele apparaat, ga naar het menu Instellingen en schakel voicechat in onder het tabblad Chat & Privacy. Houd er rekening mee dat niet alle Roblox-spellen voicechat ondersteunen, dus het is mogelijk dat het niet beschikbaar is in elk spel dat je speelt.

Is voicechat beschikbaar in alle Roblox-spellen?

Nee, voicechat is niet in alle Roblox-spellen beschikbaar. Het hangt af van de beslissing van de spelontwikkelaar om voicechat in hun spel in of uit te schakelen. Sommige spellen hebben hun eigen ingebouwde voicechat-systeem, terwijl andere vertrouwen op de voicechatfunctie van Roblox. Als voicechat niet beschikbaar is in een spel, kun je nog steeds tekstchat gebruiken om met andere spelers te communiceren.

Is voicechat in Roblox veilig voor kinderen?

Roblox neemt veiligheid serieus en biedt ouders en spelers verschillende hulpmiddelen om hun ervaring te controleren. Hoewel voicechat een leuke en handige manier kan zijn om met andere spelers te communiceren, is het belangrijk dat ouders ervoor zorgen dat hun kinderen het op de juiste manier gebruiken. Roblox heeft privacy-instellingen waarmee ouders voicechat kunnen beperken of uitschakelen als ze dat nodig vinden. Daarnaast kunnen spelers ongepast gedrag of misbruik in voicechat melden, en Roblox neemt passende maatregelen tegen overtreders van hun communityrichtlijnen.

Zie ook:

 • Alle locaties van Hiram Shaw Journal in Marvel's Midnight Suns
 • Waar vind je uien in Disney Dreamlight Valley: Top locaties en tips
 • Destiny 2 Pad van de minste weerstand God Roll Gids - PvE en PvP - Beste Wapen Rolls
 • Top Minecraft Decoratie Ideeën voor Base Building - Creatieve en Unieke Ontwerpen
 • Tips van experts voor het vinden van G's Caches in GTA Online
 • Destiny 2 Kompasroos God Roll Gids - Ontdek de beste PvE en PvP Perks
 • De beste Moveset voor Melmetal in Pokémon Go Pokémon Go Tips
Hoe stemchat inschakelen in Roblox: Een stap-voor-stap handleiding (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6379

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.